HetFotoalbum: goedkoopste aanbieder

Gemiddeld gezien de goedkoopste aanbieder uit onze fotoalbum test.

Goedkope fotoboeken:

HetFotoalbum levert het goedkoopste fotoboek

Ieder jaar proberen wij voor u een aantal nieuwe fotoalbum aanbieders toe te voegen aan onze fotoalbum test. Een van de nieuwe aanbieders uit onze vergelijking van 2016 is HetFotoalbumHetfotoalbum paddestoelMen is een zusje van MyPhotofun en levert fotoboeken tegen zeer gunstige prijzen. Uit onze fotoalbum test 2016 blijkt dat men (gemiddeld gezien) de goedkoopste aanbieder is. Een prima prestatie. Toch zijn er wel wat kanttekeningen die wij plaatsen.

Kwaliteit HetFotoalbum

Kwaliteit is in onze test het belangrijkste criterium en telt voor ongeveer 1/3e mee in de totale beoordeling van een aanbieder. Wij testen de kwaliteit van het fotoboek door deze te vergelijken met de andere 25 fotoboeken op criteria als: afwerking en binding van het fotoboek, kleuren van de foto’s, huidtinten en papier. Bij HetFotoalbum valt het op dat de kleuren iets minder mooi zijn dan bij de best scorende aanbieders (Albelli, Bol.com, Fotofabriek) uit onze test. Het verschil ziet u pas goed wanneer we de fotoboeken van deze aanbieders naast elkaar leggen. Het belangrijkste aandachtspunt zit echter niet op kleur, maar op de afwerking. Het binnenwerk van het fotoboek is namelijk niet erg netjes vastgemaakt aan de kaft en laat op sommige plekken iets los. Wat wel erg mooi is (maar dat is persoonlijk) is de zwarte binnenkant.Hetfotoalbum binnenkant

Goedkope fotoboeken – Het goedkoopste fotoboek!

De prijzen die u moet betalen voor de fotoboeken van HetFotoalbum zijn gewoon goed te noemen. Men richt zich duidelijk op de consument die graag voor een gunstige prijs een fotoboek maken wil. En dat lukt ze prima, want als wij de prijzen van een zestal formaten fotoalbums vergelijken en daarbij kijken naar verschillende diktes (24, 36 en 80 pagina’s) en afwerkingen (standaard, platliggend en fotopapier), dan kunnen we niet anders dan constateren dat men erg goedkoop is. Wat ons betreft zelfs de goedkoopste aanbieder in de markt.

Software

De software van HetFotoalbum is wat beperkter dan die van CEWE of Albelli. Op zich is dat niet erg, maar wat we wel erg jammer vinden is dat u alleen bij HetFotoalbum terecht kunt wanneer u beschikt over een Windows PC. Voor een Mac of voor de gebruiker die liever vanaf een tablet werkt is de software niet beschikbaar.

Levertijd en service

De levertijd van HetFotoalbum is goed. Men levert haar fotoboekbij ons af na 5 dagen. Gedurende het jaar hebben wij ook de service van HetFotoalbum beoordeeld op diverse criteria, onder andere door op verschillende momenten vragen te stellen aan de klantenservice. Deze service vinden wij op zich prima, al kan men wel iets sneller reageren en ook mag men online (wat MyPhotofun wel doet) wel enkele cursussen voor de nieuwe gebruiker aanbieden.

Conclusie over HetFotoalbum

Wilt u een fotoboek maken tegen een zeer goede prijs en is kwaliteit niet het belangrijkste criterium? Dan kunt u prima terecht bij HetFotoalbum. U betaalt niet veel voor een fotoboek met een redelijk goede kwaliteit. Start vandaag nog met het maken van een fotoboek bij HetFotoalbum