Tips fotoalbum maken

Hoe maakt u goede foto’s en kunt u een mooier fotoalbum maken?

Een mooi fotoalbum maken wordt moeilijker wanneer u niet beschikt over mooie foto’s. Het nemen van goede foto’s met een digitale camera is eigenlijk helemaal niet moeilijk wanneer u weet waar u moet beginnen. Hieronder vindt u onze fototips om van een goed foto-album het beste fotoalbum te maken.

Advies 1: Oogcontact is belangrijk

Wanneer u oogcontact zoekt bij het maken van een foto, dan zult u merken dat de foto als het ware tot leven komt. Hiermee krijgt u net dat extra gevoel bij een foto.

Advies 2: Vind een rustige achtergrond

Wanneer u een eenvoudige achtergrond kies komt de aandacht volledig op het foto-onderwerp te liggen.

Advies 3: Stel het onderwerp centraalFotoboek Maken

Door jouw onderwerp net naast het midden te plaatsen komt jouw foto meer tot leven.

Advies 4: Het tijdstip van de dag maakt de foto

Kies het juiste moment voor het maken van een foto. Het licht verschilt namelijk van moment tot moment. Wij prefereren foto’s maken aan het begin of eind van de dag, omdat het licht dan veel mooier is en schaduwen een mooi effect geven.

Advies 5: Probeer het onderwerp binnen 2 meter te houden

Wanneer u maximaal twee meter afstand van het foto onderwerp houdt, dan zorgt u ervoor dat de foto goed gevuld is.

Advies 6: Gebruik het daglicht

Wanneer u een flitser gebruikt, ook overdag, dan haalt u meer schaduw uit gezichten op een foto.

Fotoboek maken

Advies 7: In de lengte fotograferen geeft een leuk effect

Veel mensen fotograferen horizontaal, maar minstens zo mooi is het om verticaal te fotograferen. Hiermee ontstaat veel meer lengte in een foto.

Advies 8: Regisseer het onderwerp

Door het onderwerp in de juiste positie op de foto te plaatsen en aanwijzingen te geven, dan komt de foto tot leven.

 

Advies 9: Neem onverwachte foto’sVergelijk Fotoboek maken

Als je onderwerp niet weet dat je fotografeert worden je foto’s veelzijdiger. Iemand die aan het werk is in de tuin, aan het spelen op de schommel of een praatje maakt kan ook erg leuk zijn.

 

 

Oke en de tips voor het fotoalbum dan?

Nu we goede foto’s hebben kunnen we beginnen aan het fotoalbum maken. Een fotoboek maken kan erg leuk zijn en een mooi resultaat opleveren. Toch kunt u met een paar kleine tips nog net wat meer uit uw album halen. Hieronder vindt u onze tips bij het samenstellen van een album.

Themaboeken

Het maken van een thema fotoboek is vaak een leuk onderwerp. Veel mensen maken een fotoalbum van een vakantie of een bijzondere gebeurtenis, maar heeft u er wel eens aan gedacht om een boek te maken waarin u het afgelopen jaar vastlegd?

Software

Op internet zijn veel fotobedrijven te vinden die via de website software aanbeieden waarmee u een fotoboek opstellen kan. Maar u kunt dit bij sommige aanbieders ook online doen. Wilt u liever een fotoalbum maken op internet, dan kan dit ook. U kunt hiervoorbeeld terecht bij mijnalbum.nl. Wij hebben een groot aantal aanbieders van fotoalbums vergeleken en ze beoordeeld op onder andere de software. Kijk hier voor onze aanbevelingen voor fotoalbum makers.

Tekstopmaak opslaan

Wist u dat u bij sommige aanbieders de tekstopmaak kan vastzetten? Iedere volgende tekst heeft vervolgens dezelfde opmaak. Uiteraard is dit weer aan te passen.

Foto’s bewerken

Diverse fotoalbum makers bieden de mogelijkheid om foto’s te bewerken. Dit varieert per aanbieder van eenvoudig uitsnijden tot professionele fotobewerking.

Achtergronden

Ook achtergronden kunnen foto’s een nieuw uiterlijk geven. Je kan meestal kiezen tussen standaard ontwerpen, maar ook je eigen foto’s als achtergrond gebruiken.

De resolutie van de foto’s

Wanneer u een mooi fotoalbum maken wilt, dan is het belangrijk dat u kwalitatief goede foto’s heeft. De resolutie is daarbij erg belangrijk. Als u foto’s met een hoge resolutie aanlevert (u ziet dit vaak aan de hoeveelheid megapixels), dan zal uw afdruk waarschijnlijk veel beter zijn. Let echter op: door de voortdurende kwaliteitverbetering van digitale camera’s kan het ook zo zijn dat uw foto teveel megapixels heeft. Bij het afdrukken van een dergelijke foto kunnen kleuren minder mooi zijn dan verwacht.

Varieer in het aantal foto’s per pagina

Te veel foto’s op een fotoalbum pagina kan een fotoboek een rommelig uiterlijk geven. Door te varieren in het aantal foto’s, de ene keer 6, de andere keer slechts 1 lijkt het album al snel veel beter.