Fotoboek vergelijken: fotoalbum kwaliteit onder de loep genomen

Naast criteria zoals prijs en softwaremogelijkheden is de afdrukkwaliteit misschien wel de belangrijkste eigenschap van een fotoboek. Een ieder die een fotoalbum maken wil, zal dit onderkennen. De fotoboek kwaliteit is afhankelijk van een aantal factoren. Een deel van deze factoren kunt u zelf beinvloeden. Bijvoorbeeld door foto’s met een goede resolutie te gebruiken, of door niet te veel foto’s op een pagina te zetten. Er zijn echter ook factoren die niet makkelijk te beinvloeden zijn door de klant. Dit betreffen met name zaken rondom het drukken van het boek. Droogtijd van een album is hier een voorbeeld van. Het maakt een wezenlijk verschil hoe aanbieders fotoboeken maken.

 

Wij hebben in de fotoboek vergelijking van 2018 de kwaliteit van de diverse aanbieders onder de loep genomen. Door de fotoboeken te bestellen en deze te vergelijken zijn wij tot onderstaand overzicht gekomen. Wilt u meer weten over de individuele aanbieders? Klik dan op de naam om naar de website te gaan.

1: Apple
2: Printsy fotoalbum test 2016
3: Fotofabriek fotoalbum test
4: Pixbook fotoalbum test
5: Vistaprint fotoboek
6: HEMA.be fotoboeken
7: CEWE.be fotoboeken
8: Fotogoed fotoboek maken
9: Smartphoto
10: Profotonet fotoalbum test
11: Saal Digital fotoalbums
12: Photobox
13: myphotobook
14: My Poster fotoalbum test
15: Fotoboeken.nl fotoalbum test
16: Albelli fotoboeken vergelijken
17: Pixum fotoalbums
18: Fotogeschenk fotoboeken
19: Henzo
20: MyPhotofun fotoalbum test
21: PosterXXL
22: Blurb
23: TicTacPhoto
24: HetFotoalbum
25: Solentro
26: Foto.com
27: Fastfotoalbum
Wilt u een Fotoalbum maken? Klik op een aanbieder om naar de website te gaan

Wij vonden dat je het beste fotoboek maken kan bij Fotofabriek. Zij komen als beste uit onze fotoalbum vergelijking. Wilt u meer weten over fotoalbum prijzen? Bekijk dan eens de fotoalbum vergelijking op prijzen. In totaal hebben wij voor de fotoalbum kwaliteit 27 aanbieders beoordeeld. Deze albums waren over het algemeen allemaal goed van kwaliteit, maar het is natuurlijk wel mogelijk om “goed” van “uitstekend” te scheiden. Wij vonden dan ook dat er een aantal fotoboeken aanwijsbaar beter waren dan andere fotoalbums. Het ene fotoboek is het andere niet en dat geldt zeker voor fotoalbum kwaliteit.