Hema fotoalbum: terug van weggeweest

Kwaliteit, software en een goede levertijd. Maar voor hoe lang?

Hema fotoboek maken

Hema fotoboek: dit jaar een prima positie

Terug van weggeweest, zo kunnen we HEMA wel omschrijven. Hema paddestoelWant vorig jaar hadden we HEMA niet meegenomen in onze beoordeling. Dit jaar wel weer. Het is een bijzonder jaar voor HEMA, omdat men (na publicatie van deze test) afscheid heeft genomen van haar vaste fotoalbum leverancier en software (Albelli). Juist de kwaliteit van deze leverancier en de software maken dat HEMA hoog eindigt in onze test. Hadden we HEMA een maand later getest, dan was dit mogelijk anders geweest. We zullen in de loop van dit jaar onze ervaringen met de nieuwe HEMA software en kwaliteit met u delen.

Hema fotoalbum kwaliteit

De kwaliteit van het HEMA fotoboek is prima te noemen. De kleuren zijn fraai en datzelfde geldt ook voor de afwerking. Waar veel aanbieders nog een steekje laten vallen bij het inlijmen van het binnenwerk op de kaft, doet HEMA dat niet. Dat maakt dan ook dat we HEMA positief beoordelen in onze fotoalbum test. Hema binding

Hema fotoalbum prijzen

Wilt u een fotoboek, vergelijk dan zeker ook de prijzen van HEMA met die van de andere aanbieders. Dan ziet u namelijk dat HEMA een van de duurste aanbieders is van alle partijen die wij hebben getest. Wij moeten daarbij wel een kanttekening maken. Sinds februari is HEMA, zoals gezegd, weg bij haar vaste fotoalbum leverancier en vanaf dat moment heeft men de prijzen enigszins verlaagd. Men is dus wel wat goedkoper geworden.

Hema service en levertijd

Wat voor ons een belangrijk aandachtspunt is, is de service die geleverd wordt door een fotoalbum aanbieder. Voor HEMA geldt dat deze service redelijk is. Men kan nog verbeteren door sneller te reageren op e-mails, want wij moesten in alle gevallen bijna een week wachten op een antwoord. De levertijd van het HEMA fotoboek is prima te noemen, want wij ontvingen ons album na 5 dagen thuis.

Hema software

HEMA gebruikte tot februari dezelfde software als Albelli. Dit is een uitgebreid en gebruiksvriendelijk pakket met veel leuke opties. Sinds februari gebruikt HEMA dezelfde software als Foto.com. Dat pakket is stukken minder uitgebreid en mist veel opties. Voor ons een teleurstelling, want men gaat er fors op achteruit.

Conclusie HEMA

Tot februari waren wij zeer te spreken over HEMA en haar fotoboeken. Nu HEMA is gewijzigd van leverancier en software kunnen wij u (op dit moment) nog niet zeggen hoe HEMA presteert ten opzichte van andere aanbieders. Onze bevindingen zullen wij zo snel mogelijk delen.