Blurb: 10e plek

Goede prijzen, maar matige kwaliteit

Blurb fotoboek: goede prijzen

Het Blurb fotoboek is ook dit jaar weer beoordeeld in onze fotoalbum vergelijking. Vorig jaar scoorde men erg goed, maar  Blurb 2015 bedit jaar eindigt men een paar plekjes lager op de 10e positie. De reden daarvoor is een wat lagere fotoboek kwaliteit. Doordat men wel een uitstekende prijs levert, weet men de schade te beperken.

Voordelig fotoboek maken bij Blurb

Wilt u een voordelig fotoboek maken? Dan is het de moeite waard om gebruik te maken van Blurb, een van de aanbieders van mooie fotoalbums. U kunt er standaard rekenen op een scherpe prijs, zowel voor de kleine als de grotere fotoboeken. Houd er rekening mee dat de verzendkosten er aan de hoge kant zijn, maar uiteindelijk is de kans groot dat de kosten lager uitvallen dan bij andere aanbieders. Vooral wanneer u extra pagina’s toe wilt voegen kunt u voordelig een Blurb fotoboek maken, want u betaalt maar €0,36 extra per 2 pagina’s.

Blurb: Matige kwaliteit van het fotoboek en het papier

Aan de andere kant zijn we helaas niet erg enthousiast over de kwaliteit van het fotoboek en papier. Het papier heeft heeft slechts een gewicht van 118 gram. Dit is een stuk lager dan de gemiddelde 200 gram die anderen gebruiken, wat het fotoboek van Blurb een minder luxe en degelijke uitstraling meegeeft. Het voordeel dat dit geeft is dat u bij Blurb een fotoboek kan maken met maximaal 440 pagina’s. De kwaliteit van de foto’s in het fotoboek is best goed, maar we hebben in de test aanbieders gezien die gewoon beter zijn. Ook vonden we de kaft van het boek niet fraai.

Goede service en voldoende groot assortiment

De service van Blurb is van een goed niveau. Blurb logo beMen reageert snel op mails en heeft enkele leuke extra’s, zoals een uitgebreid forum met actieve (engelstalige) gebruikers en een fotoboek ontwerp service. Kortom: u kunt er rekenen op een vlot antwoord op uw vragen en een duidelijke uitleg op het moment dat u er zelf niet uitkomt. U kunt kiezen uit 7 verschillende formaten fotoboeken om te maken en te bestellen. Na bestellen duurt het gemiddeld 7 werkdagen totdat u het fotoboek van Blurb in huis hebt. Op dat gebied valt er voor Blurb nog wel wat te winnen.

Online werken of software downloaden

Verder zijn we te spreken over de software van Blurb. U kunt deze zowel online als offline gebruiken. Werkt u liever online op verschillende computers, of wil je de software downloaden voor Windows of Mac OS X? U bepaalt zelf waar u gebruik van maakt, om het fotoalbum bij Blurb te maken. De features van de download variant zijn voldoende uitgebreid voor de meeste gebruikers.

Wil u een fotoboek maken bij Blurb en daar niet teveel voor betalen? Dan is een Blurb fotoboek een goede keuze. Maar houd er rekening mee dat het papier wat minder dik is en daardoor misschien niet voor de meest luxe uitstraling weet te zorgen.

Bezoek de site van Blurb