Fotoalbum.be: nummer 5 in de fotoboek test 2015

Goede kwaliteit en service, wat aan de hoge kant qua prijs

Fotoalbum.be: goede kwaliteit, iets te hoge prijs

Fotoalbumbe cewe Het Fotoalbum.be fotoboek is al jaren een van de betere fotoboeken in onze fotoalbum test. Het probleem bij Fotoalbum.be is alleen dat men wat aan de dure kant is, in vergelijking met andere aanbieders in onze test. Dit maakt dan ook dat men elke keer net niet bij de top 2 of top 3 hoort. De prijs-kwaliteitverhouding is namelijk wat scheef.

Ook dit jaar doet men het weer uitstekend op het gebied van kwaliteit, maar blijkt weer dat het merendeel van de andere aanbieders wat goedkoper is. Niet dat het hier gaat om tientallen euro’s, vaak slechts enkele, maar toch is er een verschil. Daardoor eindigt men op een 5e plek.

Goede kwaliteit foto’s en prima service bij Fotoalbum.be

Fotoalbum be kopieWilt u een fotoalbum maken bij Fotoalbum.be en bent u benieuwd naar de kwaliteit van de foto’s, de mogelijkheden van de software of de kosten van extra’s? Wij deden er een bestelling en we kunnen aangeven dat de kwaliteit van de foto’s goed in orde is. Het is niet het allerbeste wat wij tegengekomen zijn in de test, maar de kwaliteit is absoluut goed te noemen. Persoonlijk vonden wij zelf het schutblad, met daarin een licht streepje, wat minder fraai. Maar dat is erg persoonlijk.

U kunt bij Fotoalbum.be in ieder geval rekenen op een goede service, dus mocht u er zelf niet helemaal uitkomen, dan staat u er niet alleen voor.

Kwaliteit van het papier en aantal pagina’s

De kwaliteit van het papier bij Fotoalbum.be is goed te noemen. Men hanteert papier met een gewicht van 200 gram. Dit is hetzelfde als dat bij veel andere aanbieders, waarmee het fotoboek duidelijk een luxe en degelijke uitstraling krijgt. Het aantal pagina’s bedraagt standaard 26. U heeft zelf de mogelijkheid om dit uit te breiden tot maximaal 154. Op die manier kunt u een fotoboek maken bij Fotoalbum.be met alle foto’s van uw vakantie, of van een andere bijzondere gebeurtenis.

Kosten van extra’s in het fotoboek

De kosten van extra’s in het fotoboek kunnen bij Fotoalbum.be relatief snel oplopen, behalve wanneer u een fotocover wenst. De foto op de cover is gratis. Het is wat dat betreft de moeite waard om de totale kosten van het boek met die van andere aanbieders te vergelijken, mede omdat u minimaal 8 pagina’s per keer aan het fotoboek dient toe te voegen. Per 8 pagina’s die u aan het fotoboek toevoegt betaalt u een toeslag van €5,96. U kunt tegen een meerprijs ook een platliggend boek bestellen, al lopen de kosten van het fotoalbum bij Fotoalbum.be dan natuurlijk nog wat verder op.

Handige CEWE software bij Fotoalbum.be

De software van Fotoalbum.be is afkomstig van CEWE, een onderneming waar ook Bol.com en Pixum mee samenwerkt. Dit betekent dat u een groot aantal mogelijkheden en effecten tot uw beschikking hebt, om foto’s te importeren of deze te bewerken. Hier valt weinig op aan te merken, al is het aantal opties wellicht wat overweldigend wanneer u niet eerder een fotoboek hebt gemaakt. In die gevallen is er een online cursus beschikbaar waar u gebruik van kunt maken.

Het aanbod van Fotoalbum.be is wat dat betreft goed in orde, we kunnen u aanbevelen om er een fotoboek te maken en uw herinneringen tastbaar te maken. Ga naar de site van Fotoalbum.be